PRIPRAVUJEME SIAF 2017

Domov > Blog > PACHO21 > PRIPRAVUJEME SIAF 2017
PRIPRAVUJEME SIAF 2017
24.03.2017

Dlhšiu dobu som premýšľal ako k tejto veci (písanie blogu) pristúpiť. Pôvodne som chcel napísať, že som dlho premýšľal, ale nebola by to pravda, na tento nápad (Andrejov - kolega, organizátor) som sa „chytil“ takmer okamžite. Písanie ma celkom baví a to o lietaní obzvlášť.

Raz som už na jednom mieste napísal asi toto: „... téma mi nie je ľahostajná a myšlienkou publikovať niečo s leteckou tematikou nedávnej minulosti som sa už dlhšie zaoberal. Nakoniec, ak vám bývalý vojenský pilot tvrdí, že nemá záujem rozprávať o svojom leteckom živote, tak podľa môjho názoru klame, alebo aspoň nie je úprimný. Túto skutočnosť som si potvrdil hneď pri prvom rozhovore s jedným bývalým kolegom – pilotom, o ktorom bude v tejto publikácii ešte reč. Obaja sme zaspomínali na krásne staré časy, kolegov, lietadlá a lietanie a v priebehu pár minút sme v spomienkach „ lietali” tak, ako to dokážu iba piloti pri vzájomných stretnutiach...

mig-21

Takže, kto vie kde som to napísal, vie už i to, kto sa skrýva za PACHOM21.

Ale späť k „aktuálu“. Tieto „článočky“ chcem písať so zameraním na SIAF - medzinárodné letecké dni každoročne organizované na letisku Sliač. Úvodom asi toľko - tento rok to bude opäť na letisku Sliač, opäť v posledný augustový víkend a ja pevne verím, že opäť bude dobrá účasť a krásne počasie. Čo sa toho počasia týka, tak ja osobne si myslím, že to (Hubertovi) „nenormálne“ vychádza. Pre mňa bude iba jedna vec iná - ja osobne už nebudem otravovať „odbornú“ verejnosť mojím „neodborným“ komentárom a verím, že si budem môcť dať spolu s vami „na zemi“ nejaké to pivko a rád sa pripojím k „odbornej“ kritike čohokoľvek.

Na záver tohto úvodu iba krátku poznámku k odbornosti komentovania akrobatického lietania. Čo by ste povedali na toto : „...knipel tlačíme dopredu a domčeky na zemi sa zväčšujú a zväčšujú a to už je najvyšší čas ťahať knipel smerom k sebe...“ 

No manéver „Kobra“ to asi nebude, ale verím, že i laik vie kam ten pilot letel. Ale vážne (alebo aspoň vážnejšie) - ja osobne verím, že na SIAF 2017 uvidíme krásne akrobatické lietanie sólistov i skupín a ja sa budem sa snažiť k niektorým vyjadriť takto v predstihu (...viem, sľúbil som, že komentovať na SIAFe už nebudem..).

Záverom ešte jeden úryvok bez komentára:

„Či sa dá spraviť na MiG-21 pád? Dá sa, ale len raz a potom sa vyberá bagrom”


- PACHO21