SIAF sa presúva do Malaciek

Domov > Aktuality > SIAF sa presúva do Malaciek
SIAF sa presúva do Malaciek
14.09.2021

Ako všetci veľmi dobre vieme, aktuálna situácia v súvislosti s pandémiou Covid-19 už nejaký čas nepraje spoločenským podujatiam a Medzinárodné letecké dni neboli v roku 2020 výnimkou. Našou reakciou na danú situáciu, hlavne kvôli fanúšikom SIAF, bol nápad s odvysielaním LIVE STREAM-u SIAF 2020, ktorý sa stretol s obrovským ohlasom. Veríme však, že nasledujúci rok k nám všetkým bude zhovievavejší a spoločne si užijeme plnými dúškami SIAF 2021 naživo.

Aj samotný minister obrany Jaroslav Naď vyjadril nádej a jednoznačnú podporu pre organizáciu podujatia v nasledujúcom období. „Verím, že o rok už so SIAF-om budeme môcť počítať, pretože predstavuje vynikajúcu príležitosť na prezentáciu spôsobilostí a techniky našich ozbrojených síl, ako aj ozbrojených síl našich spojencov. V neposlednom rade však ide tiež o veľký prínos pre regionálnu ekonomiku,“ povedal. Zároveň doplnil, že ako minister urobí do budúcnosti všetko pre silnú podporu podujatia zo strany rezortu obrany ako hlavného partnera.

Smer Malacky

Ako už mnohí z vás určite postrehli, v roku 2021 nastanú okolo Medzinárodných leteckých dní zmeny. Celý organizačný tím totižto balí „techniku“ a presúva sa smerom na západ, konkrétne na leteckú základňu Malacky/Kuchyňa. Letisko Sliač, kde sa SIAF konal od roku 2011, totiž bude prechádzať zásadnou rekonštrukciou a prevádzka letiska bude na niekoľko rokov pozastavená.

Preto sa pre naše podujatie otvoria brány leteckej základne Malacky/Kuchyňa, kde sa SIAF 2021 uskutoční v termíne 4.-5. september.

Máte sa na čo tešiť

SIAF je každoročne najprestížnejšou leteckou udalosťou, ktorá je zároveň aj najnavštevovanejším podujatím na území Slovenska. SIAF spája a kombinuje to najlepšie z unikátnej akrobatickej, vojenskej a civilnej leteckej show, za ktorou cestuje množstvo fanúšikov a priaznivcov leteckej techniky z celej Európy. Každé podujatie SIAF sa koná s dôrazom na ochranu bezpečnosti divákov, ako najvyššej priority. Preto sa tešíme, že sa v plnej sile spoločne uvidíme na SIAF – 4.- 5. septembra 2021 - Letecká základňa Malacky/Kuchyňa.