Kto sa skrýva za stránkou www.siaf.sk?

Domov > Aktuality > Kto sa skrýva za stránkou www.siaf.sk?
Kto sa skrýva za stránkou www.siaf.sk?
15.12.2014

Za stránkou, ktorú si práve čítate sa skrýva firma WebCreators.sk, ktorá tvorí webové stránky už nejaký ten piatok a snaží sa Vám priniesť na Vaše monitory vždy to najlepšie. (a reklamný úvod je za nami :)

Nechcem tu vypisovať, akí sme skvelí, a čo Vám vieme ponúknuť s obrovskou zľavou a za skvelé akciové ceny (takých článkov, už asi máte plné zuby). 

Chcem tu napísať niečo, čo Vám priblíži našu prácu a možno sa nájde pár ľudí, čo by chcelo naozaj vedieť, ako webová stránka vzniká, čo je potrebné na jej vytvorenie a ako sa prebudí k životu.

Ja sám som si pred pár rokmi myslel, že webová stránka vzniká tak, že si nainštalujem nejaký program, niečo nakreslím, stlačím veľké tlačidlo SPUSTIŤ a už to je. Postupom času som ale zistil, že to tak vôbec nie je, a že dobré stránky sa tvoria úplne inak.

Ako? Tak to sa Vám budem snažiť teraz v pár bodoch ozrejmiť.

1. Nápad

Na to, aby webová stránka vôbec vznikla je potrebný Váš dobrý nápad. To je asi tá najzákladnejšia a najdôležitejšia časť.

Je veľa dobrých nápadov, ale ak o nich nikto nevie, nemôže si o nich prečítať, prípadne si ich kúpiť, ťažko sa z nich stane niečo hmatateľné a ostanú len vo vašej hlave. Najjednoduchšou možnosťou povedať Váš nápad celému svetu je cez webovú stránku, tak prečo Váš nápad nepremeniť na skutočnosť?

2. Grafický návrh

Na to, aby sa nápad prebral k životu, je ho potrebné zhmotniť, nakresliť, vytvoriť príjemnú a oku lahodiacu grafiku, čo dokáže zákazníka zaujať a osloviť. Tu sa snažíme vymyslieť vždy niečo jedinečné, nápadité a zároveň optimalizované - aby sa budúca web stránka nenačítavala hodinu :)

Náčrt rozloženia www stránky
Náčrt rozloženia www stránky, návrh boxov a následný grafický návrh webstránky.

3. Kódovanie a programovanie

Táto časť je pre niektorých ľudí nepochopiteľná. Ako môže z niečoho tak hrozného, ako je zdrojový kód (<html> <haky baky> </html>) vzniknúť napr. aj to, čo si práve čítate? Bohužiaľ inak to nejde. A tu je dôležité, zamyslieť sa, či nie je lepšie niektoré veci nechať na odborníkov a venovať sa skôr bodu č.1 :)

 Nakódovaná stránka

Ľavá strana rovná sa pravá :)


4. Napojenie na CMS

Webová stránka, ktorú nemôžete sami editovať je Vám na nič. Preto skoro každú stránku spojíme s naším CMS systémom - CMS WebCreators, kde nepotrebujete vedieť zdrojový kód (<html> <haky baky> </html>), ale stačí Vám len chuť písať nové články, novinky, produkty, fotky, videá. Všetko zvládnete úplne jednoducho a sami.

5. Optimalizácia pre vyhľadávače a mobilné zariadenia

Ak chcete, aby Váš nápad niekto našiel, je potrebné, aby sa Vaša stránka nachádzala vo vyhľadávačoch. Nikoho nenapadne naťukanie Vašej novej domény do prehliadača. Preto je potrebné stránku naplniť kvalitným obsahom a zoptimalizovať ju tak, aby ju vyhľadávače nemali problém zaindexovať (uložiť si ju v pamäti).

V dnešnej dobe je tiež dobré rátať s obrovským počtom mobilných telefónov, ktoré tiež chodia na internet. Preto treba webovú stránku zoptimalizovať aj na takéto menšie rozlíšenia (tzv. responzívne stránky).

Responzívny web

Responzívne stránky sa prispôsobujú rozlíšeniu zariadenia.

6. Testovanie a spustenie

Ak je nová webstránka naplnená obsahom, dobre zoptimalizovaná a otestovaná vo všetkých dostupných prehliadačoch, môžeme ju vypustiť do webového sveta.

Tu je ešte dôležité to, že stránka musí byť uložená na serveroch, ktoré zabezpečia jej 100% dostupnosť v akomkoľvek čase, jednoducho povedané, keď si niekto vyhľadá vašu stránku, aby mu fungovala aj o polnoci.

Vedeli ste, že na siaf.sk dokážu návštevníci denne naklikať viac ako 220 000 stránok? Naše stroje a špeciálne softwarové riešenia (virtualizácia), to bez problémov dokážu zvládnuť. 

Takto nejako vznikajú webové stránky u nás. Snažíme sa našich zákazníkov čo najmenej zaťažovať, aby sa mohli venovať tomu, čo je najdôležitejšie.

Rozvíjaniu svojho skvelého nápadu.



S pozdravom Ľubomír Kováčik, majiteľ WebCreators s.r.o.


PS: Nezabudnite, skvelé nápady potrebujú skvelé webstránky.

www.webcreators.skAk sa Vám naša stránka www.siaf.sk páči, prosím zdieľajte a komentujte tento článok
Ďakujeme.