Priletí aj britská PUMA

Domov > Aktuality > Priletí aj britská PUMA
Priletí aj britská PUMA
14.09.2021

Účasť na MLD SIAF 2021 potvrdilo aj Britské kráľovské letectvo, ktoré sa na statickej ukážke predvedie návštevníkom s vrtuľníkom PUMA HC.Mk2.

Je pre nás veľkým potešením, že zastúpenie na Medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2021, 4.-5. september na letisku Kuchyňa/Malacky, budú mať  aj britské Kráľovské vzdušné sily. Uvedomujeme si, že celý svet, vrátane letectva, je stále poznačený pandémiou a jej následkami, preto si každú jednu účasť na leteckých dňoch vážime o to viac. Výnimkou nie je ani Veľká Británia.

Na statike MLD SIAF 2021 uvidíte aj spomenutý vrtuľník PUMA HC.Mk2, ktorý sa využíva v rôznych bojových úlohách, vrátane taktického pohybu vojakov, zbraní, streliva a zásob na bojiskách, ako aj na lekárske pohotovosti v prvej línii. Používa sa tiež pri evakuáciách nebojujúcich osôb a pri humanitárnych operáciách a operáciách na odstraňovanie následkov katastrof. 

Vedeli ste, že...?

Vrtuľník je schopný prepraviť 16 cestujúcich, 12 plne vybavených vojakov alebo až 2 tony nákladu. Môže byť tiež vybavený až šiestimi nosidlami pre operácie spojené s evakuáciou obetí alebo s tímom rýchlej lekárskej pomoci.

Vďaka výkonnejším motorom, väčším doletom ako Puma HC.Mk 1 a moderným digitálnym kokpitom je Puma HC.Mk 2 schopná pracovať v drsnom prostredí, zdvíhať jednotky, zásoby a humanitárnu pomoc všade, kde je to potrebné. Tento vrtuľník je charakteristický tým, že je využívaný hlavne v extrémnych horúcich podmienkach, kde dokáže byť plne nasadený a nikdy nesklame.

Sme preto radi, že túto krásnu techniku si budete môcť vychutnať naživo na MLD SIAF 2021 v jej statickej ukážke a už teraz sme si istí, že vás ohúri...