MAJSTER LETECKEJ AKROBACIE ZOLTÁN VERES NESMIE NA SIAF-e CHÝBAŤ

Domov > Aktuality > MAJSTER LETECKEJ AKROBACIE ZOLTÁN VERES NESMIE NA SIAF-e CHÝBAŤ
MAJSTER LETECKEJ AKROBACIE ZOLTÁN VERES NESMIE NA SIAF-e CHÝBAŤ
03.07.2020

MLD SIAF si dnes už bez Zoltána Veresa nevieme ani predstaviť. Tento letecký akrobat je pravidelným a bez preháňania môžeme povedať, že aj najžiadanejším účastníkom nášho leteckého podujatia. Naposledy mohli slovenskí leteckí nadšenci obdivovať jeho letecké umenie v máji tohto roku počas Festivalu letectva v Piešťanoch. Aj tam patrilo jeho vystúpenie k tým najatraktívnejším.

Počas  minulých ročníkov SIAF-u sme o ňom prezradili snáď všetko, čo sa dalo. Hádam len stručná rekapitulácia:

Jednotka vo svetovej  leteckej akrobacii

Doposiaľ nalietal viac ako 19000 letových hodín na 120 typoch lietadiel – od malých akrobatických špeciálov až po najmodernejšie dopravné lietadlá typu Boeing. Patrí medzi iba niekoľkých držiteľov oprávnenia pre lietanie akrobacie v nulovej výške (surface level) a je tiež uznávaný právny expert v oblasti letectva.

Jedinečný v oblakoch i na zemi

Pravidelní návštevníci leteckých dní na Sliači poznajú jeho akrobatické a „dych-vyrážajúce“ manévre na oblohe i v prízemnej výške tesne nad povrchom vzletovej a pristávacej dráhy. Jeho obľúbeným akrobatickým lietadlom je stroj MXS vyrobený spoločnosťou MXR. Na Leteckej základni Sliač sa však predstaví na stroji EXTRA-300. Nie je to pre neho žiadny „handicap“, čo dokázal aj počas vystúpenia v Piešťanoch.

Vystúpenie, ktoré stojí za to

Len ťažko sa mu niekto v leteckej akrobacii môže vyrovnať, a aj preto bývajú jeho vystúpenia zaradené až ku koncu letového programu. Ale ak chcete vidieť skutočne jedinečnú leteckú akrobaciu na malom, obratnom a vysoko-výkonnom lietadle, určite sa oplatí počkať. Príďte sa presvedčiť na vlastné oči. Navštívte Leteckú základňu Sliač v dňoch 3. a 4. augusta  a staňte sa aj vy súčasťou jedinečného leteckého podujatia MLD SIAF 2019.

 

Zdroj:

http://www.vereszoltan.hu

SIAF 2018